Webinar: Begrijp de 4 Fasen van Je Menstruatiecyclus

Welkom!

Je bent erg welkom om deel te nemen aan deze online webinar: "PMDD: Begrijp de 4 Fasen van Je Menstruatiecyclus" op zaterdag 2 maart om 20u. Heb je zelf last van felle emoties die komen en gaan? Vermoed je dat het PMDD is? Schrijf je dan zeker in voor deze webinar.

Over wat gaat de webinar?

Deze webinar gaat dieper in op de 4 fasen van jouw menstruatiecyclus en op welke manier PMDD hiermee verbonden is (Premenstrual Dysphoric Disorder). We bespreken uitgebreid de vier fasen van de menstruatiecyclus: de menstruatie, folliculaire fase, eisprong en luteale fase (PMDD-fase!). Je leert over wat er verandert in je lichaam, symptomen en wat kan helpen om deze te verlichten.

Wat is PMDD?

PMDD is een ernstige stemmingsstoornis die gelinkt is aan de menstruatiecyclus. Het kan zorgen voor depressie, angst, irritatie, woede, gevoelens van hopeloosheid, vermoeidheid etc. Deze symptomen komen steeds op in de periode voor de menstruatie. PMDD wordt ook een ernstige vorm van PMS (premenstrueel syndroom) genoemd. Een paar dagen na de start van de menstruatie verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon.

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze webinar bedoeld?

Deze webinar is ontworpen voor vrouwen die vermoeden dat ze PMDD hebben en willen weten hoe hun menstruatiecyclus nu precies in elkaar zit. De webinar geeft je een stevige basis om bewuster te worden van jouw eigen lichaam.

Kan ik anoniem deelnemen?

Ja, dat kan! PMS en PMDD zijn erg gevoelige en persoonlijke onderwerpen. Het is helemaal prima als je je camera uit laat en enkel meeluistert. De webinar wordt daarom ook niet opgenomen. Vragen kan je ook altijd op voorhand mailen naar contact@levenmetpmdd.be!

Hoe lang duurt de webinar?

De webinar duurt een uur. Daarvan geef ik 45 minuten uitleg en is er 15 minuten tijd voor vragen en het delen van ervaringen.

Ik kan toch niet deelnemen, maar ik heb wel al betaald. Wat nu?

Ik begrijp dat plannen kunnen veranderen. Je kan via de website van Eventbrite een refund aanvragen. Hou er rekening mee dat de servicekosten van Eventbrite niet worden terugbetaald.

Krijgen we achteraf de presentatie?

Je krijgt zowel de presentatie als enkele extra's na afloop van de webinar. Zo krijg je ook "communicatiekaartjes" die je makkelijk kan printen. Dit zijn 4 kaartjes: eentje voor elke fase van je cyclus. Deze kan je thuis op een plaats leggen zodat bv. je partner weet in welke fase je momenteel bent.

Is er nadien een opname beschikbaar?

Nee, er zal geen opname gemaakt worden omdat PMS en PMDD erg persoonlijke en gevoelige onderwerpen zijn. Om ieders privacy te respecteren wordt er dus geen opname gemaakt.