Ons verhaal

Van het leven met ernstige PMS (PMDD) als koppel tot het ontwikkelen van de PMS Coach app!

Weinig mensen weten dat je menstruatiecyclus gepaard kan gaan met ernstige mentale klachten zoals: depressie, angst, irritatie, woede, gevoelens van hopeloosheid, vermoeidheid etc.

Zelf kreeg ik, Indra, heftige depressieve gevoelens toen ik hormonale anticonceptie nam. Zowel de pil als een hormoonspiraaltje zorgde ervoor dat ik me maandelijks vreselijk voelde. Met spoed is mijn spiraaltje uiteindelijk verwijderd. Erna voelde ik me meteen beter, maar het was niet opgelost. 

Enkele dagen voor ik mijn regels moet krijgen, loop ik er huilend bij. Dan voel ik me mezelf niet en kan ik geen stop zetten op mijn gedachten. En dan plots, wanneer mijn regels erdoor komen, ben ik van de ene op de andere moment weer helemaal mijn vrolijke zelf.

Toen ik de term "PMDD" op het internet tegenkwam, vielen alle puzzelstukjes voor mij in elkaar. Ik was niet alleen! Er waren duizenden vrouwen die hetzelfde meemaakten! Dat was een enorme opluchting. Eindelijk had ik het gevoel dat ik door iemand begrepen werd.

Mijn eigen zoektocht is een hobbelparcours vol obstakels en het einde lijkt nog niet in zicht. Nu neem ik antidepressiva, en die wel te werken. Bram en ik weten hoe premenstruele stoornissen je als koppel op de proef kunnen stellen. Ook op de rest van je leven heeft de stoornis een impact: je werk, je vrienden, ...

Juiste informatie is niet makkelijk te vinden. Daarom willen we de zoektocht voor andere vrouwen makkelijker maken

Alle informatie die je op onze website leest is met grote zorg geschreven en gecheckt. Lees hier meer over PMS, PMDD en PME. We hopen dat het je verder kan helpen.

Werk jij voor een tijdschrift, radio, krant of ander media-kanaal? Wil je graag premenstruele stoornissen in de kijker zetten? Neem gerust contact met ons op (contact@levenmetpmdd.be). We werken hier graag aan mee.


Veel liefs,
Indra & Bram
Foto Bram
Bram
Foto Indta
Indra

PMS Coach app


We ontwikkelden de PMS Coach
app, speciaal gericht op vrouwen met premenstruele klachten. De app ondersteunt je in elke fase van je cyclus, maar vooral tijdens je moeilijke dagen. 

Download de app hier!

We geloven in een toekomst waarin vrouwen met premenstruele klachten beter geholpen zullen worden. 
1/20
vrouwen heeft PMDD
75%
van alle vrouwen heeft soms last van PMS
2019
het jaar waarin PMDD erkend werd door de WHO